Thuis op Terschelling

Thuis op Terschelling

Thuis op Terschelling

Thuis op Terschelling

Thuis op Terschelling

Laat uw huis (ver)bouwen in eilander bouwstijl

“De kracht van ons eiland ligt in de verscheidenheid van bouwstijlen. Wij zijn niet tegen de huidige nieuwbouw, maar het is belangrijk om op bepaalde plekken op het eiland de sfeer van vroeger te handhaven.”

Wonen op Terschelling met Bouwbedrijf Bos

Woont u op Terschelling en wilt u uw woning laten renoveren? Of wilt u een huis laten bouwen op het eiland? Neem contact op met Jaap Bos, eilander én aannemer in hart en nieren. Jaap Bos houdt van zijn eiland en vindt het dan ook belangrijk dat het sterke karakter van Terschelling behouden blijft. 


Wij zijn gespecialiseerd in nieuw- of herbouw van Terschellinger huizen, waarbij we gebruikmaken van oude materialen. Ook projectbouw wordt door ons gerealiseerd.


Bel of mail gerust voor een nadere kennismaking met ons bedrijf!

Bouwbedrijf Bos – ruim 140 jaar geschiedenis

Mijn naam is Jaap Bos, ik ben inmiddels al bijna veertig jaar verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van Bouwbedrijf Bos. Aan mijn komst bij dit oer-Terschellinger bedrijf gaat een grote geschiedenis vooraf.


Rond 1875 stond Jacob Iemkesz Pals (Jauk) aan de wieg van Bouwbedrijf Bos. Hij maakte schuurtjes en bouwde huizen in opdracht van particulieren. Zijn zoon Willem volgde hem op en maakte een wagenmakerij van de zaak. Willem had geen kinderen die hem konden opvolgen, maar wel een neefje, Cor(nelis) Bos, mijn vader, die de Ambachtsschool in Amsterdam had doorlopen. 


In 1941 kwam Cor de zaak versterken. Met zijn komst ontwikkelde het bedrijf zich in rap tempo tot bouwbedrijf. Nadat hij de zaak had overgenomen, besloot hij zich toe te leggen op het bouwen van boerderijen en woningen. In 1959 bouwde hij zijn eerste boerderij voor P. Cupido in Lies.


In 1972 kwam ik bij Bouwbedrijf Bos werken. In 1978 nam ik het bedrijf over om er in 1987 een BV van te maken. Onder mijn leiding groeide het bedrijf uit tot een aannemersbedrijf met 14 werknemers. 


Bouwbedrijf Bos staat op Terschelling bekend om kwaliteit en vakmanschap. De specialiteit van ons bedrijf is het oog voor detail, met name wanneer het gaat om de karakteristieke Terschellinger bouwstijl. We hebben op het eiland dan ook diverse woningen in deze stijl gebouwd en verbouwd. Maar ook in de moderne en utiliteitsbouw realiseerde Bouwbedrijf Bos tal van bouwwerken. 


Kortom, we zijn een veelzijdig, allround ‘eilander’ bouwbedrijf, dat zich flexibel opstelt naar de wensen van de klant. En dat al ruim 140 jaar!